Lapin Vasemmistonuoret: Kelan toimistojen pysyttävä auki

Lapin Vasemmistonuoret vastustavat Kelan kaavailemia päätöksiä lyhentää tuntuvasti toimistojensa aukioloaikoja.

Vasemmistonuoret viittaavat kannaotossaan tietoihin, jodien mukaan kesäkuun alusta lähtien useissa Lapin kunnissa on palvelua tarjolla vain kahtena päivänä viikossa.

– Muutoksista tiedottaminen on epäonnistunut täysin, joten kauempaa tuleva voi löytää Kelan ovelta ikävän yllätyksen, Vasemmistonuoret varoittavat.

– Miten voidaan turvata edes vähimmässä määrin ihmisarvoinen elämä tukien varassa eläville, jos mahdollisuudet hakea tai käsitellä tukiasioita hankaloituvat entisestään, kysyy Lapin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Petrus Kauppinen.

Kauppinen painottaa, että hyvinvointivaltion elvyttämistä ei aloiteta leikkaamalla sille tunnuksenomaisimmista asioista.

Kelan palvelujen käyttäminen internetin välityksellä ei Vasemmistonuorten mukaan ole itsestäänselvyys haja-asutusalueilla, joissa yhteydet ovat edelleen paikoin huonot.

– Lomakkeet eivät myöskään täyty jättämällä ihminen oman onnensa nojaan paperipinojen keskelle. Myös muun sosiaaliturvan hakemiseen on saatava apua kotikunnasta riippumatta., Lapin Vasemmistonuoret edelleen muistuttavat.

 

Jaa artikkeli

facebooktwittermail

Seuraa meitä

facebookrss