Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vaatii uudenlaista lähidemokratiaa

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vaatii kuntiin lisää  paikallisia ja  suoria demokraattisia vaikutusmahdollisuuksia. Vasemmiston piiritoimikunta  esittää kokeiltavaksi Rovaniemen mallin mukaista osallistavaa budjetointia ja aluelautakuntia myös Pohjois-Pohjanmaalla. Kuntarakenneuudistuksessa täytyy Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mielestä turvata  toimivat julkiset palvelut kaikille ihmisille asuinpaikasta ja sosiaalisesta asemasta riippumatta.

Piiritoimikunta korostaa kannanotossaan, että vasemmistoliitto ei kannata kuntien pakkoliitoksia.

”Yhdistymisratkaisut on tehtävä vapaaehtoisuuden pohjalta. Esitetyt  karttaharjoitukset on tehty etelässä kaukana pohjoisen Suomen todellisuudesta. Suurten etäisyyksien Pohjois-Suomessa kuntakeskuksia ja palveluja ei ole syytä ajaa entistä kauemmaksi ihmisistä”, kannanotossa todetaan.

Uudisteilla olevaan vanhuspalvelulakiin on Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mielestä saatava henkilöstömitoitus, sillä hoitohenkilöstön riittämättömyys on keskeinen ongelma vanhuspalveluissa.

”Lainsäädännön uudistamisen ohella tarvitaan lisää resursseja. Myös valtion on kannettava oma vastuunsa palvelujen järjestämisessä. Kaikkia kustannuksia ei saa kaataa yksin kuntien hoidettavaksi. Yhteistyöllä on mahdollista löytää leveämmät hartiat riittävän palvelutason varmistamiseksi”.

Jaa artikkeli

facebooktwittermail

Seuraa meitä

facebookrss