Positiivisella mielellä Metallin kokouksen jälkeen

Tampereen liittokokoukseen osallistuivat Riitta Kyllönen (vas.) Suomussalmelta, Asser Siuvatti Lumijoelta ja Maija Tervakangas Siikajoelta. (Kuva: Eero Heikkinen)

Tampereella keskiviikkona päättyneeseen Metalliliiton liittokokoukseen osallistui yhteensä 464 edustajaa, joista 76 naisia. Ensikertalaisiin liittokokousedustajiin kuului paljon muuta ay-kokemusta jo hankkinut Riitta Kyllönen Suomussalmelta, joka lähti kokouksesta kotiin positiivisella mielellä.

-Kokouksessa oppi uutta ja näki selvästi sen, että ammattiosastojen toiminta on osa isompaa kokonaisuutta. Asioihin voi myös vaikuttaa. Meidänkin osaston parannusesitys otettiin kokouksessa huomioon, se koski palkallista poissaoloa lapsen sairauden takia, hän kertoo.

Riitta Kyllösen työpaikka on kondensaattoreita valmistava Kemet Oy. Hän toimii Suomussalmen noin kolmensadan jäsenen ammattiosasto 369:n puheenjohtajana.

Metallin liittokokouksen henkilövalintoihin Riitta Kyllönen on tyytyväinen.

-Oulun alueelta saatiin tasokas ja alueellisesti tasapuolinen edustus, kun valituiksi tulivat Marianne Honkanen Oulusta, Jouni Lämpsä Kajaanista ja Mika Vuoti Raahen Rautaruukilta.

Nuoremmille metallityöntekijöille Riitta Kyllönen haluaa sanoa, että ay-toimintaan kannattaa osallistua, koska sen avulla kehitetään työntekijöiden etuuksia. -Yhteistyö isolla porukalla tuottaa tuloksia.