Muhoksen Voitto elvyttää lajejaan ja ideoi uutta

Muhoksen Voiton puheenjohtaja Noora Valkonen on aktiivinen myös seuransa lajitoiminnan parissa. Lapset Salla ja Axel ovat molemmat nassikkapainijoita. (Kuva: Tero Kaikko)

Muhoksen Voiton painiharjoituksissa vääntää parhaimmillaan neljäkymmentä tyttöä ja poikaa. Uinnista innostuneita on kymmenkunta. Seuran painitoiminta on uinunut pari vuotta, mutta sitä ja muitakin lajeja herätellään henkiin täyttä häkää. Kesä tietää muutaman kuukauden taukoa toimintaan, mutta seuran puheenjohtaja Noora Valkosen mielessä muhii jo uusia suunnitelmia syksylle.

Puheenjohtaja itsekin mukana

Valkonen valittiin Voiton nokkanaiseksi maaliskuussa. Uusi johtokunta kokoontui ensimmäisen kerran huhtikuussa, ja eteenpäin päätettiin suunnata pikku hiljaa. Valkoselle puheenjohtajan pesti on mieluinen, sillä työttömällä aikaa riittää.

– Yhdistyslakiin täytyy perehtyä enemmän, Valkonen sanoo. Opettelua yhdistyksen johtaminen vaatii.

Hän haluaa olla tiiviisti mukana lajitoiminnassa. Jo siksikin, että omat lapset viihtyvät painin ja uinnin parissa.

Viisivuotias Axel aloitti molskin pienimmille suunnatun nassikkapainin vuodenvaihteessa ja Valkosen miehen tytär Salla seurasi Axelin esimerkkiä hieman myöhemmin keväällä.

Painia ei tarvitse Muhoksella mainostaa

Muhoksen Voiton aktiivitoimijat pyrkivät kehittämään nyt tiedotusta. Senkin suhteen suunnataan uuteen: nettisivut ovat työn alla ja sosiaalisessa mediassa ollaan jo mukana.

Paini on Muhoksella niin suosittua, ettei sitä tarvitse Valkosen mukaan mainostaa lainkaan. – Sali täyttyy ilmankin, hän myhäilee.

Perinteet painissa istuvat paikkakunnalla lujassa, eikä maailmanmestari Tapio Sipilän osuutta niissä pidä vähätellä.

Voittolaisten toiveissa on kehittää muidenkin lajien toimintaa painin ja uinnin rinnalle. Noora Valkonen visioi syksylle aikuisten kuntoliikuntaa.

– Varataan salivuoro ja katsotaan mitä tehdään. Ja lapsille omia ”rymyvuoroja”, Valkonen mainitsee.

Voimavaroja uuden tekemiseen löytyy.

– Seura ei ole ainakaan miinuksella, Valkonen naurahtaa.

Lue lisää torstain 7.6.2012 Kansan Tahdosta —>>>