Kemira aikoo vähentää joka viidennen työntekijän

Kemianteollisuuden suuryritys ja pörssiyhtiö Kemira ilmoitti torstaina yt-neuvotteluista, jotka pahimmillaan johtavat satojen työntekijöiden irtisanomisiin. SAK:lainen ammattiliitto Team tyrmäsi irtisanomisaikeet täysin perusteettomina ja muistutti, että Kemira ei ole kriisissä vaan tekee voittoa.

Kemiralla on Suomessa 1 260 työntekijää ja maailmanlaajuisesti yli 5 000. Suomesta uhataan vähentää noin 250 työpaikkaa.

Oulussa Kemiralla työskenteleviä on 170. Oulun tehtaan pääluottamusmies Tomi Juntunen kommentoi julkisuudessa yhtiön ilmoitusta sanoen, että ylimääräisiä työntekijöitä ei tehtaalla ole, vaan prosesseja pyöritetään jo nyt vähällä väellä. Tarkemmin ei yt-neuvotteluista ole vielä henkilöstölle kerrottu.

Team-ammattiliiton mielestä valtion on yhtenä merittävänä Kemiran omistajana puolustettava Suomen teollisia työpaikkoja. Valtio omistaa Kemirasta 17 prosenttia. Kemiran yksiköitä on Oulun lisäksi Harjavallassa, Sastamalassa, Porissa, Vaasassa ja Joutsenossa.

Jaa artikkeli

facebooktwittermail

Seuraa meitä

facebookrss