Pohjois-Suomen rakentajilla heikosti töitä

Rakennusalan työttömyys oli kesäkuussa selvästi pahempi kuin viime vuonna. Pohjois-Suomen rakentajista lähes joka viides oli kesäkuussa ilman työtä. Heinäkuu pidetään rakennuksilla yleensä lomaa, mutta työnäkymät eivät sen jälkeenkään näytä lupaavilta.

Rakennusliiton työttömyyskassan jäsenistä 12,8 prosenttia oli koko maassa kesäkuussa työttömänä. Lukema on vajaan prosenttiyksikön viimevuotista synkempi.

Pohjois-Suomessa rakentajien työttömyys on paikoin lähes kaksinkertaisissa lukemissa. Lapin alueella kesäkuun työttömyysprosentti oli 21,5, Kainuussa 18,6 ja Oulun alueella 16,3 prosenttia.

Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan hiljaista on ollut etenkin talonrakennuspuolella. Asuntorakentamisen aloituksia on nyt noin tuhat vähemmän kuin vuoden 2011 alkupuolella. Harjuniemi toteaa, että yleinen taloudellinen epävarmuus näkyy myös esimerkiksi toimitilojen vähäisenä rakentamisena.

Kesäkuussa ansiopäivärahaa nosti Rakennusliiton työttömyyskassalta yhteensä 7 674 liiton jäsentä.