Uusi ”puolueeton” vasemmistoryhmä pyrkii Oulun valtuustoon

Vapaa Vasemmisto-niminen uusi ryhmittymä aikoo Oulussa lähteä syksyn kunnallisvaaleihin noin 20 ehdokkaan listalla. Ehdokkaista yli puolet on jo nimetty. He tulevat vasemmistopuolueista ja erilaisista marxilaisista tai trotskilaisista sirpaleryhmistä.

Ehdokkaaksi asettuvat muun muassa istuva kaupunginvaltuutettu Juha Tapio, joka on valittu Vasemmistoliiton listalta mutta sittemmin eronnut puolueesta, sekä SKP:n piirisihteeri Katriina Oinas. Listalle on lupautunut myös Vasemmistoliiton aktiivi Mika Iisakka. Uuden ryhmittymän vaalikampanjan avaus on perjantaina 20.7. klo 1317 Oulun torilla.

Vapaa Vasemmisto on tiedottajansa Mikael Palojärven mukaan eri taustoista ja organisaatioista tulevien ihmisten verkosto, jolla ei ole valtakunnallisia esikuvia.

Toimimme vain kuntatasolla, joten meidän ei tarvitse ajatella valtakunnanpolitiikkaa eikä vaikutuksia siellä”. Palojärvi uskoo juuri toiminnan vapauden vetoavan äänestäjiin. Tiedotteessa ryhmittymä korostaa vasemmistolaisia ja ekologisia tavoitteitaan.

Palojärven mukaan ryhmittymän tavoitteena on saada Oulun valtuustoon yksi tai jopa kaksi paikkaa, mutta hän ei osaa arvioida paljonko ääniä tämä tulos vaatisi.