Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Merja Kyllönen: Eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen keino yhteiskuntarauhaan

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen avasi vaalikampanjansa Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa tänään. Kyllönen korosti turvallisuuden olevan muutakin kuin valtion puolustautumista ulkoisia uhkia vastaan.

– Eriarvoistumiskehityksen pysäyttäminen on tärkein keinomme taata yhteiskuntarauha. Väitän, että turvallista yhteiskuntaa rakennetaan edelleen parhaiten poistamalla syrjintää, pienentämällä tuloeroja ja varmistamalla yleisen oikeudenmukaisuuden toteutuminen, totesi Kyllönen.

Eriarvoisuudesta versova turvattomuus on turvallisuusriski, jonka hallitsemiseen perinteiset keinot eivät riitä

– Perinteisesti turvallisuus ymmärretään valtion puolustautumisena ulkoisia uhkia vastaan diplomatian avulla tai sotilaallisin keinoin, ja presidentinvaalikeskustelut heijastelevat tätä näkemystä, Kyllönen sanoi.

Kyllönen haluaa tuoda kampanjassaan esille myös muita teemoja, erityisesti turvallisuuden, yhteisöllisyyden ja inhimillisen ulottuvuuden.

– Työttömyys, rikollisuus, ilmastonmuutos, ympäristösaasteet ja ihmisoikeusloukkaukset ovat uhkia, jotka keskinäisriippuvaisessa maailmassa ylittävät valtioiden rajat. Luonnononnettomuudet, tarttuvat taudit ja ilmastonmuutos yhdistävät kehitysmaiden ja kehittyneiden maiden ihmisten kohtalot, Kyllönen muistutti.

– Nämä ovat ongelmia, joita ei ratkaista liittymällä Natoon eikä laittamalla rajat kiinni. Tulevista puolustushankinnoista tai ulkopoliittisista linjoista on tärkeää keskustella, mutta eriarvoisuudesta versova turvattomuus on turvallisuusriski, jonka hallitsemiseen perinteiset keinot eivät riitä. Suurimmat turvallisuusriskit kasvavat maiden sisäpuolella eriarvoisuudesta, kouluttamattomuudesta ja osattomuudesta.