”Rajan yli tarvitaan polkuja”

Merja Hannus

–Kansalaisjärjestötyötä ei ole suljettu pakotteilla, ja se eteneekin monilla aloilla, kertoo Suomi-Venäjä-seuran pääsihteeri Merja Hannus. (Kuva: Maija Aalto)

Suomi-Venäjä-seura ei päästä yhteistyön liekkiä sammumaan

Ukrainan sota ja Venäjän kiristynyt poliittinen tilanne heijastuvat myös Suomi-Venäjä-seuraan. Vastoin melko yleistä luuloa seuran toiminta ei ole hiipunut.

–Pohjois-Suomessa olemme säilyttäneet jäsenmäärän ennallaan uusien ihmisten mukaantulon ansiosta, mutta koko maassa jäsenluku on vähentynyt vuodessa noin 700, kertoo seuran pääsihteeri Merja Hannus. Lue lisää

Naisten autoilu yleistyy

Naiset autoilevat enemmän kuin ennen, mutta käyttävät joukkoliikennettä useammin kuin miehet. (Kuva UP/arkisto)

Naiset autoilevat enemmän kuin ennen, mutta käyttävät joukkoliikennettä useammin kuin miehet. (Kuva UP/arkisto)

Nuoret suorittavat ajokortin yhä harvemmin

Naisten autoilu on yleistynyt, vaikka naiset liikkuvat useammin matkustajina kuin henkilöauton kuljettajina.

– Naiset käyttävät joukkoliikennettä enemmän kuin miehet, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko kertoo Naistoimittajien tilaisuudessa tiistaina. Lue lisää

Akava natisee liitoksistaan

Fjäder: Koulutetuille oma järjestö

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder suhtautuu yhteiseen keskusjärjestöhankkeeseen kielteisesti. Hänen mielestään ”koulutetut tarvitsevat jatkossakin oman keskusjärjestön.

– On nähty, että kaikille palkansaajaryhmille on vaikea löytää yhteisiä tavoitteita. Jos keskusjärjestöjä olisi vain yksi, uhkaisi koulutettujen ääni hukkua kokonaan, toteaa Fjäder tiistaisessa tiedotteessaan.

Fjäder pitää todennäköisenä, että Suomessa on lähivuosina kaksi keskusjärjestöä. Lue lisää