Vasemmistoliitto jätti ehdokaslistat Oulun vaalipiirin ensimmäisenä

Johdon sihteeri Anne Niskakoski oli ensimmäisenä vastaanottamassa vasemmistoliiton Oulun vaalipiirin ehdokaslistoja vaaliasiamies Jaakko Alavuotungilta. (Kuva: Tuula Leskinen)

Johdon sihteeri Anne Niskakoski oli ensimmäisenä vastaanottamassa vasemmistoliiton Oulun vaalipiirin ehdokaslistoja vaaliasiamies Jaakko Alavuotungilta. (Kuva: Tuula Leskinen)

Vasemmistoliiton Oulun vaalipiirin vaaliasiamies, toiminnanjohtaja Jaakko Alavuotunki vei tänään yhdessä varavaaliasiamies Harri Ylösen kanssa vaalipiirin ehdokaslomakkeet vaalipiirilautakunnan vaalipäällikkö Mika Penttilän toimistoon. Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Penttilä ei ollut paikan päällä, joten ehdokaslistat otti vastaan johdon sihteeri Anne Niskakoski.

– Nämä ovatkin ensimmäiset, Niskakoski totesi. Lue lisää

Hoiva ei ole kauppatavaraa

Tarja Tapio (Arkistokuva: Tuula Leskinen)

Tarja Tapio (Arkistokuva: Tuula Leskinen)

Torniolainen Tarja Tapio lähti eduskuntavaaliehdokkaaksi parantaakseen vanhuspalveluja, edistääkseen hyvinvointivaltion toimivuutta ja edustaakseen lappilaisia ihmisiä.

– ”Hoiva ei ole kauppatavaraa” on mottoni, Jyväskylän yliopistosta Ikääntyminen, hyvinvointi ja teknologia -tutkijakoulusta tohtoriksi väitellyt Tapio kertoo. Lue lisää

TEAMin ensimmäiset liittovaalit käynnistyvät

SAK:laisen teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin vaalit käynnistyvät ensi sunnuntaina postivaaleina. Vaaleilla valitaan 250 edustajaa kesäkuussa pidettävän liittokokoukseen.

Vaaliliittoja on kaksi. Demareilla ja sitoutumattomilla on ehdokkaita 465, mikä on merkitsee täysiä vaalijärjestyksen sallimia listoja kaikissa 13 vaalipiirissä. Vasemmiston ja sitoutumattomien listoilla ehdokkaita on 172. Lue lisää

Nollatuntisopimus jakaa puolueet

Kysymys nollatuntisopimusten kieltämiseksi jakaa eduskuntapuolueet. UP-uutispalvelun kyselyssä SDP, perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit olisivat kieltämässä nollatuntisopimukset. Asiaa harkitsisi RKP.

Nollatuntisopimusten kieltämiseksi kerätään paraikaa nimiä kansalaisaloitteeseen. Jotta aloite pääsisi eduskunnan käsittelyyn, siihen tarvitaan vielä noin 33 000 allekirjoitusta. Lue lisää

Kutsumus kuljettaa

– Suomalaiset ovat luontokansa, joka ei arvosta luontoaan. Luontotietoa ei pidä patentoida, vaan ottaa se yhteiseen käyttöön, Kaarina Kailo sanoo. (Kuva: Tero Kaikko)

– Suomalaiset ovat luontokansa, joka ei arvosta luontoaan, Kaarina Kailo sanoo. (Kuva: Tero Kaikko)

Kaarina Kailo haluaa rahavallalle suitset

Kaarina Kailo määrittelee itsensä kutsumuspoliitikoksi. Se tarkoittaa sitä, että vaikka muita mielenkiinnon kohteita olisi maailma väärällään, ympärillä nähty hätä vaatii vaikuttamaan. Tieto velvoittaa.

– Valta sinänsä ei kiinnosta, mutta vaikuttamisenhaluni kumpuaa syvältä. Köyhyys täytyy poistaa.

Kailon into muuttaa maailmaa heijastuu kaikessa hänen työssään ja taiteessaan, niitä ei saa erilleen politiikasta.

– Vasemmisto on saatava voimiinsa nyt, kun suunta on kääntymässä koko Euroopassa. Tämä on sauma, joka pitää käyttää. Yltiökapitalistinen aika on loppumassa. Lue lisää

Työsuojeluosasto torjuu SAK:n kritiikin

Tarkastuksia lisätään, luvataan ministeriöstä

Työsuojeluviranomaisen mukaan SAK:sta esitetty kritiikki työsuojelutarkastuksista on osittain aiheellista, mutta osin perätöntä.

SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila esitti vastikään ilmestyneessä Palkkatyöläinen-lehdessä, että vain 13 prosenttia työsuojelutarkastajien työajasta käytetään työpaikkatarkastuksiin. Antila huomautti, että asiakkaan pompottelu tarkastajalta toiselle rikkoo kansalaisen oikeusturvaa. Lue lisää

Sote-uudistuksen onnistuminen riippuu tietojärjestelmien yhteensopivuudesta

Sote-uudistuksen onnistuminen riippuu digitalisaation ja tietojärjestelmien hyödyntämisestä sosiaali- ja terveyspalveluissa, sanoo Tieto Oy:n varatoimitusjohtaja Arto Ryymin.

Keskeisiä tekijöitä ovat Ryyminin mukaan asiakas- ja potilastietojen kokoaminen kansalliseen tietoarkistoon sekä niiden joustava käytettävyys. Näin vältytään esimerkiksi päällekkäisiltä tutkimuksilta. Lue lisää

Kohti parempaa ja saavuttamatonta

Paavo J. Heinosen mukaan taide avaa oven yhteiskunnalliseen koelaboratorioon. (Kuva: Tero Kaikko)

Paavo J. Heinonen haluaa eduskunnan sivistäjäksi

Paavo J. Heinonen makustelee sattumalta keksimäänsä lausetta ”kaikille enemmän”. Se sopisi vaalisloganiksi: köyhille enemmän rahaa ja rikkaille enemmän veroja. Hyvästä ideasta huolimatta ehdokkaan pääteemana pysyy ”pohjoisen kulttuurin puolesta”.

Heinonen tunnetaan kulttuurin puolestapuhujana ja kulttuurintekijänä, kuten viihde- ja matkalaukkurunoilijana, laulajana sekä nokka- ja nenähuilistina ja toimimisestaan lukuisissa kulttuuriyhdistyksissä. Hieman yllättäen hän pitäisi politiikan erossa kulttuurista. Lue lisää