Oulun piirin demarit hakivat palkatonta vaalityöntekijää

Oulun piirin sosiaalidemokraatit hakivat loppiaisena Facebookissa toimistolleen työkokeilijaa. Päivityksessä työkokeilijan toimenkuvaksi kerrotaan ”toimistotyöt, viestintä ja markkinointi, tapahtumien suunnittelu, vaalityö”.

Päivitykseen tulleessa kommentissa tiedustellaan, maksetaanko työstä työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oulun piirin sosialidemokraatit vastaa kokeilun olevan palkaton ja sopii esimerkiksi ilman työkokemusta olevalle, alan vaihtajalle tai pitkään työelämän ulkopuolella olleelle.

Päivitys poistettiin myöhemmin samana päivänä.

“Teimme virhearvion ja pahoittelemme sitä. Poistamme työkokeilijahaun”, Oulun piirin sosiaalidemokraattien facebook-sivuilla kirjoitettiin.

Sosiaalidemokraattien Oulun piirin toiminnanjohtaja Terhi Mustakangas kommentoi kohua Uuden Suomen blogissaan. Mustakangas puolustaa kirjoituksessaan palkatonta työtä.

– Ihan varmasti demariaatteeseen kuuluu, että omalla työllä pitää tulla toimeen. Tänä päivänä työelämä on kuitenkin muuttunut eikä kaikille riitä työtä. Puhutaan myös siitä, että työnhakijat ja työpaikat eivät kohtaa. Työkokeilu on yksi ratkaisu tähän kohtaamisongelmaan, Mustakangas kirjoittaa.

Mustakankaan mukaan demareiden Oulun piiri ei ole kierrättänyt työkokeilijoita, mutta toimistolla on ollut aiemmin muita palkattomia harjoittelijoita.

– Paikka oli ensimmäinen laatuaan. Meillä on aiemmin ollut amk- ja ammattiopistoharjoittelijat, jotka olivat tyytyväisiä saamaansa monipuoliseen kokemukseen ja perehdytykseen. He saivat hienon lisän ansioluetteloonsa ja tuleville työnantajille suositukset.

Vasemmistoliitossa ei käytetä palkattomia työntekijöitä.

– Vaali- ja muillekin työntekijöille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kertoo lomareissulta tavoitettu pohjoisten piirien toiminnanjohtaja Jaakko Alavuotunki.


Kommentit

Lisää aiheesta

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto tyytyväinen hallitusohjelmaan

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mukaan työnsä aloittanut Antti Rinteen kansanrintamahallitus kääntää Suomen tulevaisuuden myös maakunnassamme myönteisempään suuntaan.... Lue lisää

Vasemmistoliitto vaatii sote-mallin hylkäämistä

Vasemmistoliitto vaatii, että sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden yksityistämiseen ja yhtiöittämiseen perustuva sote-malli hylätään. Sosiaali- ja... Lue lisää