Oulun piirin demarit hakivat palkatonta vaalityöntekijää

Oulun piirin sosiaalidemokraatit hakivat loppiaisena Facebookissa toimistolleen työkokeilijaa. Päivityksessä työkokeilijan toimenkuvaksi kerrotaan ”toimistotyöt, viestintä ja markkinointi, tapahtumien suunnittelu, vaalityö”.

Päivitykseen tulleessa kommentissa tiedustellaan, maksetaanko työstä työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oulun piirin sosialidemokraatit vastaa kokeilun olevan palkaton ja sopii esimerkiksi ilman työkokemusta olevalle, alan vaihtajalle tai pitkään työelämän ulkopuolella olleelle.

Päivitys poistettiin myöhemmin samana päivänä.

“Teimme virhearvion ja pahoittelemme sitä. Poistamme työkokeilijahaun”, Oulun piirin sosiaalidemokraattien facebook-sivuilla kirjoitettiin.

Sosiaalidemokraattien Oulun piirin toiminnanjohtaja Terhi Mustakangas kommentoi kohua Uuden Suomen blogissaan. Mustakangas puolustaa kirjoituksessaan palkatonta työtä.

– Ihan varmasti demariaatteeseen kuuluu, että omalla työllä pitää tulla toimeen. Tänä päivänä työelämä on kuitenkin muuttunut eikä kaikille riitä työtä. Puhutaan myös siitä, että työnhakijat ja työpaikat eivät kohtaa. Työkokeilu on yksi ratkaisu tähän kohtaamisongelmaan, Mustakangas kirjoittaa.

Mustakankaan mukaan demareiden Oulun piiri ei ole kierrättänyt työkokeilijoita, mutta toimistolla on ollut aiemmin muita palkattomia harjoittelijoita.

– Paikka oli ensimmäinen laatuaan. Meillä on aiemmin ollut amk- ja ammattiopistoharjoittelijat, jotka olivat tyytyväisiä saamaansa monipuoliseen kokemukseen ja perehdytykseen. He saivat hienon lisän ansioluetteloonsa ja tuleville työnantajille suositukset.

Vasemmistoliitossa ei käytetä palkattomia työntekijöitä.

– Vaali- ja muillekin työntekijöille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kertoo lomareissulta tavoitettu pohjoisten piirien toiminnanjohtaja Jaakko Alavuotunki.


Kommentit

Lisää aiheesta

Vasemmistoliitolle sykähdyttävä vaalivoitto

Hallituspuolueiden alamäki jatkuu   Vasemmistoliitto on ottanut kuntavaaleissa selkeän voiton. Ennen tarkastuslaskentaa puolueen valtakunnallinen tulos... Lue lisää

Vasemmistoliiton Lapin piiri: Tasokorotus sosiaaliturvaan ja indeksijäädytykset pois

Vasemmistoliiton Lapin piiri vaatii tasokorotusta sosiaaliturvaan ja indeksikorotusten palauttamista. – Useita vuosia jatkuneet indeksijäädytykset ovat... Lue lisää