Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Kainuun Vasemmisto: Hallituksen kortit pöytään

Kainuun Vasemmisto vaatii Juha Sipilän hallitukselta selvää päätöstä siitä, aikooko se tänä keväänä leikata suomalaisten tuloja ja sosiaaliturvaa vielä lisää vai muuttaa linjaansa taloutta elvyttäväksi vasemmiston esittämällä tavalla.

– Hallitus pelaa kaksilla korteilla kun keskusta lupailee, ettei leikata, ja kokoomus sanoo, että leikataan. Kaiken lisäksi hallitus pakoilee vastuuta lykkäämällä päätöksiä kuntavaalien yli, Sotkamossa kokoontunut piirihallitus arvosteli.

Kainuun Vasemmiston mukaan vuodenvaihteessa tulleet pienimpien eläkkeiden ja työttömyyskorvausten leikkaukset sekä lääkekorvausten heikennykset kertovat karulla tavalla kuinka Sipilän hallitus kohtelee heikoimmassa asemassa olevia.

Hallitus pakoilee vastuuta lykkäämällä päätöksiä kuntavaalien yli.

– Nykyhallitus jää historiaan ensimmäisenä, joka leikkaa kansaneläkkeitä vaikka ne tarvitsivat tasokorotusta, kokouksessa todettiin.

Vasemmiston mukaan hallitus pyrkii tietoisesti harhauttamaan suomalaisia.

– Esimerkiksi opiskelijoiden siirto yleisen asumistuen piirin parantaa monien asemaa, mutta samaan aikaan hallitus on hiljaa siitä, että korkeakouluopiskelijoiden opintorahaa leikataan rajusti, pakotetaan nuoret lainanottoon ja vasemmiston aikaansaama opintotuen indeksikorjaus on poistettu kokonaan, piirihallitus muistutti.