Kansan Tahto

70 € / vuosi
Kategoriat
Lukijoilta

Äly hoi, älä jätä

Katsoin aivan äskettäin televisiosta ohjelmaa, paneelia, jossa käsiteltiin työtä ja sen tekemistä. Työläisten liian pieniä palkkoja ”öky-eläjien” vasallit aina vaan moittivat liian suuriksi ja esimerkiksi ns. peruspalkalla, tai millä nimellä tuota 540 euron kansalaispalkkaa kutsutaankin, ei kukaan tule toimeen. Arvostan kuitenkin vihreitä ja ennen kaikkea Li Anderssonia siitä uhrautuvasta työstä, jota jatkuvasti tekee Suomen kansan heikompiosaisten hyväksi. Koittaahan siellä SDP:kin olla mukana Rinteensä avulla.

Koko työväenluokka kautta Suomen pitää moraalittomana johtajien palkkoja, joihin rahaa näyttää riittävän, kuten myös horneteihin ja muihin tappovälineisiin, joissa miljardit eivät tunnu missään.

Pahoitin mieleni toimittajan kysyessä paneelin osanottajilta valtionfirmojen johtajien palkoista, jotka korkeimmillaan ovat jopa yli 80 000 euroa kuussa. Siihen kokoomuslaiset ja muut omistavan puolen edustajat vastasivat, että johtajat ovat palkkansa ansainneet. Kun tuollainen kysymys heitetään työväenluokan edustajalle, silloin ei saisi istua tuppisuuna, eikä äly saisi jättää! Jos toisen kerran pääsette tuollaiseen kysymykseen vastaamaan, vastatkaa esimerkiksi, että eihän tuollaisilla palkoilla ole mitään tekemistä ihmisyyden kanssa, nehän ovat häikäilemättömiä rosvojen ja hyväveli-verkostojen aikaansaannoksia, susi-lauman tekosia, joilla ei ole moraalin kanssa mitään tekemistä.

Vasemmiston valitsemat kansanedustajat, näyttäkää kenen asialla olette. Jos uskallatte näyttää asianne sieltä näköalapaikoilta suorissa lähetyksissä, niin asiat lähtevät rullaamaan. Mutta jos olette tyytyväisiä omaan tilaanne, emme pääse eteenpäin!  Työväenluokka ei ole tyytyväinen ”kiroten-kyykkyyn” sopimuksiin. Esittäkää julkisuudessa kaikin keinoin, että johtajien palkat olisi kilpailutettava.

Jos palkat ja paikat pantaisiin kilpailulla auki, löytyisi maastamme ainakin satoja jos ei tuhansiakin päteviä ihmisiä johtajien palleille joka alalta, onhan meillä nobelistikin talousalalta.

Jollette ala touhuamaan räväkämmin, menetän minäkin toivoni, enkä enää äänestä tulevissa vaaleissa. En kuitenkaan vielä passivoidu, vaan toivon, että löytyisi työväenluokan aivoillakin varustettuja talousjohtajia, joilla olisi myös teknologin äly sekä yhteinen etu edellä omaa etua.

 

Seppo Kola
Ivalo