Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Demokratia on tekoja – Vasemmistolta Suomen juhlavuonna sata ideaa parempaan kuntaan

Vasemmistoliitto julkaisee Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi sata ideaa parempaan kuntaan. Näitä toimia puolueen valtuutetut lähtevät kuntavaalien jälkeen tavoittelemaan omissa kotikaupungeissaan ja -kunnissaan. Ideat on kerätty vasemmistoliiton aktiiveilta ympäri Suomen.

Vasemmistoliitto kampanjoi kuntavaaleissa ihmisten parissa ja osallistaa kaikki Suomessa asuvat paremman lähidemokratian rakentamiseen. Vasemmiston sadan kohdan ideapankkia täydennetään jatkuvasti uusilla, kansalaisilta saaduilla ideoilla.

– Haastamme Suomessa asuvat ottamaan yhteyttä ja kertomaan meille omat ideansa oman kotikuntansa kehittämiseksi. Tämän lisäksi tulemme jalkautumaan ennen vaaleja vähintään sataan kuntaan neljän valtakunnallisen teemapäivän yhteydessä”, vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson sanoo.

Vasemmistoliiton sata ideaa parempaan kuntaan ja ihmisiltä kerätyt uudet ideat julkaistaan osoitteessa 100ideaa.fi. Omat ideansa voi toimittaa puolueelle käyttämällä sosiaalisessa mediassa #100ideaa-tunnistetta (twitter ja instagram).

Haastamme Suomessa asuvat ottamaan yhteyttä ja kertomaan meille omat ideansa oman kotikuntansa kehittämiseksi.

Kuntavaaleissa päätetään, kuka päättää kouluista, päiväkodeista, liikenteestä, nuorisotyöstä, kaavoituksesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Toistaiseksi kunnat päättävät myös sosiaali- ja terveyspalveluista. Vasemmistoliiton jatkuvasti täydentyvä ideakokoelma kertoo, millaisia asioita sen valtuutetut ja aktiivit edistävät eri puolilla Suomea.

Varsinaisen vaalikampanjansa vasemmistoliitto avaa Helsingissä 3. –4.2.

http://100ideaa.fi/