Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Hyvinvointi vaatii tekijänsä

Vappu on ohi, mutta vapputapahtumien ja -puheiden sanoma ei. Poliisin toimet Vasemmistonuorten vappumarssin yhteydessä eivät saa kiitosta. Provosoimiseen, syyttömien kiinniottamiseen (vapauden riistoon!) ja lippusalkojen katkomiseen eivät syyllistyneet nuoret vaan Suomen ”puolueettomat” poliisivoimien edustajat.

Perustuslaillinen oikeus Pandora Gold Beads  mielipiteen ilmaisuun ja kokoontumisvapauteen on vaarassa, eikä asiaa pidä ohittaa olan kohautuksella tai ylimalkaisella anteeksipyynnöllä. Asiat eivät koskaan ole mustavalkoisia ja siksi perusteellinen selvitys tapahtumien taustoista ja kulusta on tarpeen.

Suurin vahinko on tietenkin jo tapahtunut, kun Vasemmistonuoret liitetään mediassa väkivaltaisiin tapahtumiin ja vääristynyt mielikuva ruokkii pahimmassa tapauksessa nuorten toiminnan vastaisia reaktioita.

Nähtäväksi jää miten sisäministeriö asiaan adcommittee out  loppujen lopuksi suhtautuu ja johtaako tutkinta minkäänlaisiin toimenpiteisiin.

Kataisen hallituksessa päätetyt armottomat leikkaukset ja veronkorotukset lisäävät tuloeroja ja kansalaisten eriarvoistumista.

Pelastakaa Lapset-järjestön mukaan köyhyys ja sosiaalinen syrjäytyminen uhkaa 27:ää miljoonaa lasta, eli yli neljännestä EU-maiden alle 18-vuotiaista. Suomessa suhteellisessa köyhyydessä eli vuonna 2007 yli 150000 lasta. Eivätkä luvut näytä valitettavasti parempaan suuntaan kehittyvän.

Koska köyhyys ja syrjäytyminen näkyvät lasten elämässä pitkään ja voivat siirtyä seuraaville sukupolville, tulisi kaikessa päätöksenteossa tehdä lapsivaikutusten arviointi.

Vasemmistoliiton tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymiskierteen katkaiseminen ja hyvän elämän edellytysten luominen jokaiselle taloudellisesta asemasta, asuinpaikasta ja kansallisuudesta riippumatta. Tavoite vaatii edelleen kehittämään tuloeroja kaventavaa progressiivista verotusta sekä julkisten koulutus- ja terveyspalveluiden turvaamista.

Tulonsiirtojen kuten lapsilisäjärjestelmän säilyttäminen on tärkeää erityisesti lapsiperheiden köyhyyden torjumisessa.

Hyvinvointi vaatii tekijänsä ja puolustajansa. Siksi meillä päättäjillä on vastuumme niin vanhushoivassa, koulutuspolitiikassa kuin terveydenhuollon palveluiden kehittämisessäkin.

Se miten lähipalvelut toimivat ja kohdellaanko kansalaisia tasapuolisesti kuten perustuslaki velvoittaa on meistä itsestämme kiinni. Kansan tahtoa mitataan seuraavan kerran toukokuun loppupuolella.

Selvää on, että sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen vaatii seuraavaan europarlamenttiin edustajia, jotka periksiantamattomasti ja rohkeasti tekevät työtä pienen ihmisen paremman elämän puolesta.

Äänestämällä eurovaaleissa Vasemmistoliiton ehdokasta voi olla omalta osaltaan mukana muuttamassa Eurooppaa ja Suomea oikeudenmukaisemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi paikaksi olla ja elää meille kaikille.

Onnea ja menestystä kaikille upeille Vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaille ja hyvää äitienpäivää tulevana sunnuntaina jokaiselle Äidille.

Kirjoittaja on Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen.