Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Ilmaista lounasta ei ole

Kevät kääntää koivujen hiirenkorvat lehdiksi ja Suomi saa porvarihallituksen.
Kolme ässää: Sipilä, Soini ja Stubb, ovat vääntäneet leikkauslistoja. Naisia ei neuvotteluissa ole näkynyt mailla eikä halmeilla.

Hallitusohjelma oli määrä julkistaa eilen, tätä kirjoittaessani sitä ei vielä käsissä ole.
Prosessi oli erikoinen. Kun kaikki puhuvat avoimuuden lisäämisestä ja kansalaisten oikeudesta tietää asioista jo valmistelun aikana niin ässäkolmikko toimi täysin päinvastoin. Perussuomalaiset ovat jankuttaneet vanhojen puolueiden toimintatavoista, mutta nyt itse toimivat kabinettisalailijoina.

Juha Sipilästä on taitavalla imagonluonnilla tehty messiasta, joka muka politiikan ulkopuolelta tulevana, tekee kellontarkkaa insinöörityötä.
Sipilä, syntyjään Vetelistä eikä Kainuusta, on ollut täysiverinen poliitikko viimeiset viisi vuotta ja isänsäkin oli keskustalainen kunnallispoliitikko.

Keskustan ja Perussuomalaisten äskeisestä oppositiopolitiikasta ei näy merkkiäkään. He tyrmäsivät julkisten menojen leikkaukset liian rajuina ja nopeina, mutta nyt summailevat, montako miljardia euroa kuntien ja valtion taloutta leikataan samalla Timo Soini julistaa, että näitä listoja on kiva allekirjoittaa.

Kokoomus kolmantena pyöränä lasku maksatetaan tavallisilla kansalaisilla. Ilmaisia lounaita ei ole, eivätkä niitä nytkään maksa ne, joilla maksukykyä olisi eniten.

Siitä kenen pillin mukaan tanssitaan, oli esimerkki jo Sipilän tarjoama yhteiskuntasopimus, joka sisälsi vain suurtyönantajien EK:n vaatimuksia työntekijöiden etuuksien heikentämisestä ilman, että mitään olisi saatu tilalle.

Paljon neuvotteluissa puhuttu ministereiden määrän vähentämisellä ei valtiontalouden ole juuri mitään taloudellista merkitystä vaan vähennys on tältä osin julkisuustemppu.

Ministeriöiden yhdistelyllä on enemmän vaikutuksia ja ministerienkin määrällä siinä suhteessa, että johtavien virkamiesten valta todellisuudessa kasvaa. Mitä laajempi kenttä ministerin vastuulla on, sitä vähemmän hän on johtavien virkamiesten haittana.

Stubbin hallituksen pohjoisin ministeri on Pietarsaaresta, sitä edellisessä hallituksessa pohjoista puolusti vain Vasemmiston Merja Kyllönen.

Ikävä kyllä sillä ministerilläkään ei tee mitään jos ministeri ei tee mitään. Matti Vanhasen pääministerikaudelta meillä Kainuussa on keskustalainen näyttö tästä tekemättömyydestä Opettajainkoulutuslaitoksen lakkauttamisessa.

Nämä rivit julkaisevan Kansan Tahdon aloituksesta tulee ensi keväänä täyteen 110 vuotta. Oma lehti tarvittiin ja tarvitaan jotta työväen, vasemmiston näkemykset saadaan julki. Tämä totuus ei ole muuksi muuttunut.