Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Kainuun Vasemmisto: Jokaiselle nuorelle työvalmennuspaikka

Kainuun Vasemmisto esittää, että jokaiselle ammattiin valmistuvalle nuorelle, joka ei heti omatoimisesti työllisty tai jatka opintoja, järjestetään palkkatuettu työvalmennuspaikka työelämään siirtymisen helpottamiseksi.

– Nuorisotyöttömyys on Kainuussa ongelma erityisesti Kajaanissa, jossa jokaiselle nuorelle on opiskelupaikka, mutta ei valmistumisen jälkeen tarjolla ammattia vastaavaa työtä, jolloin moni helposti syrjäytyy eikä osa ole enää edes työnhakijoina, piirijärjestö toteaa kannanotossaan.

Työvalmennuspaikkojen järjestäminen valmistuville nuorille olisi selkeä viesti siitä, että kaikki ovat tärkeitä ja tarpeellisia.

Kainuun Vasemmiston mukaan on yhteiskunnan voimavarojen haaskausta ja nuorille erittäin turhauttavaa kun koulutuksen mukaista työtä ei ole saatavilla ja toisaalta yrityksiin on korkea kynnys päästä vähällä työkokemuksella.

– Siksi palkkatuettu työvalmennuspaikka olisi hyvä tie opastaa ja pätevöittää nuoria työelämässä ja palkkatuen ansiosta yrityksille järkevä tapa työllistää nuoria.

Kainuun Vasemmisto painottaa, että väestökehityksen takia Kainuussakin tarvitaan jatkossa jokainen työkykyinen työntekijä ja uuden teknologian käyttöönotto vaatii yrityksiin entistä osaavampaa työvoimaa.

– Työvalmennuspaikkojen järjestäminen valmistuville nuorille olisi selkeä viesti siitä, että kaikki ovat tärkeitä ja tarpeellisia. Samalla työmarkkinoilla nyt tapahtuva syrjäytyminen ja valiinputoaminen loppuisi ja nuoren koulutuspolku olisi turvattu, Kainuun Vasemmisto korostaa.