Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Kainuusta vahva tuki Merja Kyllösen presidenttiehdokkuudelle

Kainuun Vasemmiston piirihallitus kiittää suomussalmelaista Euroopan parlamentin jäsen Merja Kyllöstä päätöksestä suostua vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi ja esittää, että puoluevaltuusto valitsisi hänet ehdokkaaksi kokouksessaan 18. maaliskuuta.

Piirihallituksen mukaan Merja Kyllönen, 40, edustaa presidentinvaaleissa Suomen tulevaisuutta urahuippunsa jo ohittaneen herrakerhon rinnalla ja on kansanedustajana, ministerinä ja nyt vaativissa kansainvälisissä tehtävissä Euroopan parlamentin eri toimielimissä osoittanut pätevyytensä.

– Suomi tarvitsee sanavalmiin, vahvasti kaikkien suomalaisten tasa-arvon puolesta niin sosiaalisesti, sukupuolten kuin alueidenkin näkökulmasta puhuvan presidentin, joka vihan ja väkivallan lietsonnan keskellä edustaa rauhan ja sovinnon maailmankuvaa eikä vie Suomea Natoon, Kainuun Vasemmisto korostaa.

Kyllösellä on Suomen kannalta tärkeää ulkopoliittista osaamista, hän on esimerkiksi Euroopan parlamentin Venäjä-suhteita hoitavan valtuuskunnan jäsen ja Suomen talouden kannalta tärkeässä asemassa EU:n liikenne- ja matkailuasioista vastaavassa komiteassa.

Merja Kyllösen presidenttiehdokkuudelle on jo tullut tukea eri puolilta Suomea. Häntä ehdottavat puolueen piirijärjestöistä esimerkiksi Hämeen Vasemmistoliitto ja Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto. Presidentinvaalit käydään tammikuussa 2018.