Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Oulun valtuusto puoltaa huvipuistoa

Huvipuiston rakentaminen Oulun Hietasaareen sopii kaupunginvaltuuston enemmistölle. Alueen kaavamuutokset hyväksyttiin maanantaina. Huvipuistokaava meni läpi äänin 50–15 (2 tyhjää) ja Vaaskiventien kaava 54–13. Vastaan äänestivät vihreät, noin puolet vasemmistosta ja yksi demari.

Hietasaaren säilyttäminen yhteisenä luonto- ja kulttuurikohteena sai enemmän kannatusta valtuuston ulkopuolella. Saaren säästämistä puoltaneeseen adressiin kertyi nopeasti lähes 2500 nimeä. Valtuuston kokousta edelsi kaupungintalon pihalla kynttilämielenosoitus.

Toinen luontoaiheinen kiistakysymys, Sanginjoen ulkometsän suojelu, lykätään ensi vuodelle. Valtuusto palautti asian uuteen valmisteluun.

 

Laajala johtajaksi

Valtuusto äänesti Oulun uudeksi kaupunginjohtajaksi Päivi Laajalan, joka voitti toisella kierroksella täpärästi äänin 34–33 Jukka Weisellin. Laajala oli Oulussa apulaiskaupunginjohtajana 2005–08 ja on sen jälkeen työskennellyt valtiovarainministeriössä.

Weisell toimii Oulun kaupungin talousjohtajana. Kaksi muuta ehdokasta, Tyrnävän kunnanjohtaja Marjukka Manninen ja Oulun yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki putosivat kisasta alkukierroksella.

 

Porvarit nostavat maksuja

Oulu nostaa valtuuston äänestyspäätöksellä terveyskeskus- ja poliklinikkamaksuja sallitun enimmäismäärän eli 20 prosenttia. Vasemmisto ja sdp esittivät korotuksista luopumista, mutta kahdessa äänestyksessä maksujen nosto meni läpi äänin 46–21 ja 43–24.

Terveyskeskusmaksu on nyt 16,40 euroa ja ensi vuonna 20,90 euroa. Sairaalan poliklinikkamaksu on nyt 33,70 ja ensi vuonna 41,70 euroa. Päätökset ovat osa kaupungin ensi vuoden talousarviota.

Juttua korjattu 14.12.: oikea äänestystulos huvipuistokaavassa oli 50–15 (2 tyhjää) ja Vaaskiventien kaavassa 54–13. Oulun valtuuston äänestyskoneiden vian vuoksi kaksi valtuutettua joutui ilmoittamaan kantansa suullisesti.