Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Oulun VasemmistoPlus: Suomi100-tavoitteeksi julkisen rakentamisen terveellisyys ja puurakentaminen

Vasemmistoliiton oululaisen puolueosaston Oulun VasemmistoPlus ry:n mielestä Oulussa on panostettava tulevaisuudessa enemmän julkisten rakennusten sisäilmaongelmien vähentämiseen. Esimerkiksi Jokirannan koulun ja OSEKK:n Kontinkankaan ja Haukiputaan yksikköjen sisäilmaongelmat ovat erittäin vakavia. Niihin on suhtauduttu opetuksen järjestäjien taholta vakavuudella ja ryhdytty toimenpiteisiin.

Puolueosaston mielestä Oulun olisi silti ryhdyttävä ennaltaehkäisemään sisäilmaongelmia entistä pontevammin ottamalla Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tavoitteeksi julkisen rakentamisen terveellisyys ja panostaa puurakentamiseen.

Oulun VasemmistoPlus ry:n mielestä Oulussa tulisi ottaa oppia esimerkiksi Pudasjärven hirsikampuksesta. Hirsi on ekologinen ja terveellinen materiaali, jota asianmukaisesti käyttämällä voidaan minimoida sisäilmaongelmia.

Puolueosaston mielestä itsenäisyyden juhlavuotena olisi järkevää ottaa julkisen rakentamisen ohjenuoraksi se, että käytettävät materiaalit olisivat terveyttä edistäviä ja kotimaisia.

– Rakennusten tulisi olla myös helposti muunneltavissa, korjattavissa ja pitkäikäisiä, eikä niissä tulisi käyttää ympäristölle haitallisia aineita. Sisäilmaongelmien ilmetessä remontit olisivat aloitettava viipymättä. Myös rakentamisen kuivaketjun toimivuudesta on huolehdittava, toteaa Oulun VasemmistoPlus ry:n puheenjohtajana vuonna 2017 jatkava Olli Kohonen.

Vuosikokouksensa tiistaina 14.2. pitänyt Oulun VasemmistoPlus ry pitää tärkeänä myös sitä, että kaupunki suhtautuisi erittäin vakavasti ilmeneviin sisäilmaongelmiin myös asennetasolla.

Pahimmillaan sisäilma voi invalidisoida ihmisen ja viedä terveyden. Julkiset rakennukset ovat usein terveyskeskuksia tai sairaaloita, joissa ihmiset kamppailevat muutenkin terveytensä parissa. Erittäin ongelmallista ovat myös sisäilmaongelmista kärsivät koulut, joissa lapset viettävät leijonanosan ajastaan. Myös julkisissa rakennuksissa työskentelevä henkilökunta joutuu alttiiksi sisäilmaongelmille. Heidän terveysongelmiaan ei saa väheksyä ja niihin pitää puuttua heti.

Oulun VasemmistoPlus ry on yksi suurimmista Vasemmistoliiton puolueosastoista Oulussa. Osastossa on yli 90 jäsentä.