Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto: Kaksoisraide takaamaan Pohjois-Suomen kasvua ja parempaa teiden kuntoa

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto esittää kaksoisraiteen rakentamista Oulun kautta aina Ruotsin Haaparantaan saakka. Piirijärjestö muistuttaa, että Ouluun ulottuvan kaksoisradan puute on nähty koko Suomen talouskasvun esteenä. Kaksoisraide on paljon tärkeämpi hanke kuin taloudellisesti riskialtis ja alueen asukkaiden parissa ristiriitaisia ajatuksia herättävä Jäämeren ratasuunnitelma.

– Haaparantaan ulottuvassa yhteydessä kyse on rantaradasta, jonka saamisesta eurooppalaiseen liikenteen TEN-T -ydinverkkoon tehtiin vuosia yhteistyötä Suomen ja Ruotsin Perämerenkaarella. Tämä näyttää jäävän huomiotta liian monissa ministeriön ja hallituksen linjauksissa. Jäämeren yhteyksistäkin on turha puhua, jos rataverkon perusta ei ole kunnossa, toteaa puheenjohtaja Olli Kohonen.

Kaksoisraide on paljon tärkeämpi hanke kuin taloudellisesti riskialtis ja alueen asukkaiden parissa ristiriitaisia ajatuksia herättävä Jäämeren ratasuunnitelma.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto muistuttaa, että pohjoiseen vievää vilkasta tiestöä joudutaan kasvavasti korjausasvaltoimaan. Parempi rataverkko takaisi myös Oulun Oritkarin juna- ja rekkaliikenneterminaalin avaamisen uudelleen ja siirtäisi raskasta liikennettä runkoradalle.

– Perämerenkaaren rata yhdistäisi ja hyödyttäisi molempien maiden asukkaita ja elinkeinoelämää. Aluksi pitäisi sähköistää Kemi-Haaparanta väli. Molempien maiden raideleveyksien erotkin pystytään nykyisin ratkaisemaan, Kohonen sanoo.