Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Pohjoisen Vasemmisto täysin listoin kohti vaalivoittoa

Kevään eduskuntavaalien ehdokaslistojen jättöpäivä oli 5. maaliskuuta. Vasemmistoliitolla on täydet listat koko maassa, yhteensä 214 ehdokasta. Puoluesihteeri Joonas Leppäsen mukaan ehdokkaiden saaminen ei ollut vaikeaa. Intoa ja vahvoja nimiä löytyy nyt enemmän kuin viime vaaleissa, joten voitto on varma.

– Epävarmaa on vain se, montako lisäpaikkaa saamme. Voiton suuruus on kiinni meistä itsestämme.

Oulun vaalipiirissä Vasemmistolla on puoluesihteerin mukaan ”äärettömän vahva” lista, ja kaikki merkit viittaavat siihen, että vähintään yksi lisäpaikka heltiää.

Lapin lista on Leppäsen mukaan niin ikään mallikas. Vasemmiston toisen kansanedustajapaikan saamista puoltaa myös, että Lapissa niin keskusta, siniset kuin perussuomalaiset ovat sekaisin ja riidoissa.

Gallupit povaavat vasemmistoliitolle voittoa jopa kuuteen lisäpaikkaan asti.

Gallupit povaavat vasemmistoliitolle voittoa jopa kuuteen lisäpaikkaan asti. Joonas Leppänen toteaa, että lisäpaikka on Oulun ja Lapin vaalipiirien lisäksi erittäin todennäköinen Helsingin, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Savo-Karjalan vaalipiireissä.

Puoluejohto kirittää vaalityötä maan eri kolkissa. Puheenjohtaja Li Andersson tekee pitkän kiertueen pohjoisessa 19.–22. maaliskuuta. Puoluesihteeri Leppänenkin käy lyhyesti Lapissa.

Lapissa 14 ehdokasta

Vasemmistoliiton Lapin ehdokkaat ovat Anni Ahlakorpi, Jarmo Alatarvas, Mari Ikonen, Reijo Kontinen, Sari Moisanen, Albana Mustafi, Lalli Mustakallio, Markus Mustajärvi, Aki Nevalainen, Tiina Outila, Henri Ramberg, Olavi Stoor, Vesa Puuronen ja Kati Tervo.

Oulun vaalipiirissä 18 ehdokasta

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kattavan Oulun vaalipiirin ehdokkaat ovat Karita Alanko, Markku Eilola-Jokivirta, Heidi Haataja, Anne Huotari, Katja Hänninen, Jouni Jussinmäki, Risto Kalliorinne, Olli Kohonen, Miikka Kortelainen, Merja Kyllönen, Ville Luotola, Carina Läntinen, Silvo Nybacka, Veli Paasimaa, Outi Pekkala, Suvi Röntynen, Hanna Sarkkinen ja Kirsi Virtanen.