Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Porojen vaellus liian hidasta jopa Norjan slow-TV:lle

Norjan yleisradioyhtiö NRK joutui keskeyttämään suoran lähetyksensä porojen matkasta talvilaitumilta kesälaitumille. Ohjelmassa oli tarkoitus seurata porojen vaellusta viikon ajan Karasjoelta Hammerfestin liepeille. Matka on noin sata kilometriä, mutta porojen matka hidastui vaikeiden sääolosuhteiden, tuulten ja myrskyjen takia. Viikossa porot olivat ehtineet taittaa matkan vain puoliväliin.

Ylen avustaja Riitta Leinonen raportoi Yle Rovaniemelle, että työntekijöiden työsuojelulait estivät yli viikon yhtäjaksoisen kuvaamisen. Tuntureilla ohjelman parissa työskenteli noin 20 hengen tiimi. Kuvaaminen tapahtui moottorikelkoista ja kuvauslennokeista käsin. Yhden poron sarviin oli myös kiinnitetty GoPro-kamera. Ohjelma keskeytettiin vapunpäivänä.

Ohjelman loppuhuipennus, valtavan 1 500 poron uinti Kvaloyan saarelle kuitenkin näytettiin suorana myöhemmin keskiviikkona.

Aiemmin Norjan slow-TVssä on seurattu suorana Hurtigruten-risteilijän matkaa Norjan rannikolla, Norlandsbanen-junan keulanäkymiä ja villapaidan neulomista.

Aiheesta uutisoivat The Independent Barents Observer ja Yle.