Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Sulo Vileenin perilliset helteisessä heinäkuussa

Nälkämaan Kesämies

Kainuulainen heinäkuu on täynnä tapahtumia. On Kuhmon kamarimusiikkia, Hyrynsalmen suopotkupalloa, Paltamon Kuhakunkkua sekä Kajaanin runoviikkoa ja markkinakatua, tässä vain muutamia tapahtumia esimerkinomaisesti mainitakseni. Se, etten jonkun kylän rompetoria ja markkinoita tässä luettelossa maininnut, ei tarkoita ettenkö moisia tapahtumia arvostaisi. Minä rakastan niitä, ainakin jos rakkautta ryhdytään arvottamaan rompetoreille kannetun rahan avulla.

Sulo Vileen -syndrooma on ottanut yliotteen minusta niin monesti, että muuan viikonloppu sitten rompetorille lähtiessäni älysin lähteä reissuun ilman lompakkoa. Ja siitä huolimatta, ettei minulla lompakkoa mukana ollut, pois tullessa peräkontti oli täynnä moottorisahoja ja muita tuiki tärkeitä uniikkeja esineitä. Porukassa kun sattui olemaan mukana joko rahamiehiä, tai vastaavasta syndroomasta kanssani kärsiviä. Epäilen vahvasti jälkimmäiseksi mainittua.

Välillä olen miettinyt omaa kalenteriani katsellessani, että potevatko muutkin kainuulaiset kuin minä heinäkuun päätyttyä jonkinlaista tapahtumaähkyä? Tapahtumia kun tuntuu olevan jokaisessa niemessä ja notkelmassa, kylässä ja pitäjässä. Jos me kantakainuulaisetkin kärsimme jo jonkinlaisesta tapahtumaähkystä, niin mikä on lomalaisten laita? Kuinka tänne suuntaava bermuda-sortseihin ja havaiji-paitaan pukeutunut matkailuautolla saapuva Kesä-Esa näkee tämän kaiken? Toivottavasti siten, että hän saapuu tänne uudemmankin kerran. Nähtävää nimittäin riittää, nyt ja jatkossa.

Vasemmisto ei lomalle Kainuussa taivu, oli kesä tai talvi, helle tai pakkanen. Minulla olevien tietojen mukaan Kainuussa ovat vierailemassa heinäkuun aikana ainakin tuore puheenjohtaja Li Andersson, puolueen varapuheenjohtajat Hanna Sarkkinen ja Juho Kautto, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi sekä tottakai meidän oma europarlamentaarikkomme Merja Kyllönen. Nähtävää ja koettavaa riittää siis tälläkin saralla.

Rientäkäähän sitten paikalle sankoin joukoin, kun teitä tapahtumista hätyytellään. Käristään sitten kesän päätyttyä porukalla ähkystä!

 

Nälkämaan Kesämies on Kansan Tahdon nettisivuilla kesän ajan julkaistava sarja Miikka Kortelaisen kirjoituksia kainuulaisesta suvesta ja sen ilmiöistä – elämänmenosta Nälkämaan sopukoissa ja jormualaisen poikamiehen elämästä suuressa maailmassa.