Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Vaihto ei auta, jos linja ei muutu

Demarit vaihtoivat puheenjohtajaa. Kokoomuksen myötäilijäksi leimattu Jutta Urpilainen sai mennä ja ammattiliittojohtaja Antti Rinne sai puoluekokoukselta valtakirjan.
Kuukauden sisään nähdään, miten Rinne pärjää uuden kokoomuslaisen pääministerin kanssa, sillä minihallitusneuvottelut käydään juhannuksen tienoilla. Haaste on kova, sillä Vasemmiston lähdettyä hallituksesta Kataisen– Urpilaisen luuviitonen tallasi Rinteen taustaryhmän varpaille kipeästi.

Työmarkkinajärjestöjä kuulematta hallitus leikkasi työeläkeindeksin vain 0,4 prosenttiin. Vaikka palkat ja hinnat nousisivat, eivät työeläkkeet nouse kuin tämän verran. Hyödyn saavat yksityiset työeläkeyhtiöt ja eläkkeet leikkaantuvat pysyvästi. Kun etuudet on sidottu toisiinsa, niin indeksileikkuri puree työttömyysturvasta vammaisten tukiin asti. Kunnatkin menettävät tuloja huomattavasti.

Pelkkä puheenjohtajan vaihtaminen ei riitä, vaan linja pitää muuttaa hallituskriisin ja ennenaikaisten vaalien uhallakin. Onko Antti Rinne puheidensa väärti vai pehmolelu, se nähdään nyt?

Euroopan parlamentin vaalien ennakkoäänestys on käyty ja vaalisunnuntai-iltana 25. toukokuuta näemme, ketkä 13 suomalaista Brysseliin lähetetään viideksi vuodeksi.
Näiden vaalien merkitystä ei voi vähätellä. Käännetäänkö Euroopan suunta ylös talouskurjuudesta, tavoitellaanko rauhallisempaa ja suvaitsevampaa Eurooppaa kuten Vasemmisto haluaa vai päästetäänkö äärioikeisto jylläämään. Sen päätät sinä.
Euroopassa on menty sen ryhmän johdolla, jossa kokoomus istuu. Työttömyys ja sosiaaliset erot ovat kasvaneet, pankit ja rikkaat lihoneet.

Vihreä meppi Satu Hassi ajoi läpi rikkidirektiivin, joka vie Suomesta työpaikkoja ja merenkulkumme vaikeutuu heti, mutta Välimerellä saadaan porskuttaa rajoituksetta vielä viisi vuotta.

Keskustalaiset koettavat puolustaa Suomen maaseutua, mutta Brysselissä he ovat jäseniä ryhmässä joka karsisi maataloustuet niin, että pohjoisen maatalous todennäköisesti loppuisi.

Vain Vasemmisto ajaa koko Eurooppaan parannuksia työehtoihin ja työsuojeluun. Kunkin maan keskiansioon sidottua minimipalkkaa, jotta vähimmäistoimeentulo on turvattu kotimaassa eikä ihmisten ole pakko lähteä orjakontrahtien kaltaisiin halpatöihin.

Me tarvitsemme sosiaalisempaa Eurooppaa, jossa kansalaiset kokevat turvallisuutta jokaisena arkipäivänä. Eurooppaa, jossa heitetään hiekkaa globaalin finanssikapitalismin säälimättömiin, elinympäristömme tuhoaviin rattaisiin.

Vasemmiston hyviä ehdokkaita on turvallista äänestää.

Kirjoittaja on Kainuun Vasemmiston puheenjohtaja.