Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Vasemmistoliiton Lapin piiri vaatii biotehtaista työtä Lappiin

Sunnuntaina Kittilässä koolla ollut Vasemmistoliiton Lapin piirin kevätpiirikokous suhtautuu myönteisesti suunnitteilla oleviin Lapin metsäteollisuushankkeisiin ja niiden myötä syntyviin työpaikkoihin.

– Hankkeet antavat koko Lapille toteutuessaan valtavan piristysruiskeen ja hillitsee väestön poismuuttoa, piirijärjestö toteaa kannanotossaan.

Vasemmistoliiton Lapin piiri pitää myös tärkeänä, että metsäteollisuus toimii vastuullisesti sekä sosiaalisesti kestävästi Lapin metsissä ja on osa ratkaisua ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Syväväylä Kemin Ajokseen

Piirijärjestö vaatii tulevalta hallitukselta myös pikaisia toimia Lapin liikenneinfran parantamiseksi.

-Investointeja tarvitaan lappilaisten ihmisten sekä yritysten ja tulevien investointien edellytysten parantamiseksi.

Vasemmistoliiton Lapin kevätpiirikokous edellyttää tulevalta hallitukselta Kemin Ajoksen syväväyläyksen toteuttamista, määrärahoja teiden korjausvelan poistamiseksi ja ratayhteyksien parantamiseksi.

Kolarin rata sähköistettävä

Piirijärjestö vaatii uudelta hallitukselta lisäksi nopeita toimenpiteitä Länsi-Lapin alueen ratainfran sähköistämiseksi ja ratainfran parantamiseksi.


Kittilän kunnanvaltuuston ja Lapin liiton valtuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen toi Kittilän kunnan tervehdyksen piirikokoukselle. (Kuva: Henri Ramberg)

Ratayhteyksien parantaminen toisi yhteydet Eurooppaan jo olemassa olevien raideyhteyksien kautta, vähentäisi dieselvetureiden ilmastohaittoja ja parantaisi yhteyksiä Lappiin niin henkilö- kuin tavaraliikenteen osalta.

Tuhannen synnytyksen mekaanisesta rajasta luovuttava

Vasemmistoliiton Lapin piiri esittää myös, että hallitusneuvotteluissa ja hallitusohjelmassa luovutaan synnytyssairaaloille asetetusta 1000:n synnytyksen mekaanisesta rajasta ja mahdollistetaan kahden sairaalan malli pitkien etäisyyksien Lapissa.