Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Vasemmistoliiton Rovaniemen kunnallisjärjestö esittää ehdokkaita eduskuntavaalikilpaan

Rovaniemen Vasemmisto esittää Vasemmistoliiton Lapin piirille, että se asettaa ehdokkaiksi eduskuntavaaleihin rovaniemeläiset kaupunginvaltuutetut Tiina Outilan ja Vesa Puurosen sekä puolueen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Henri Rambergin.

Lopullisen päätöksen ehdokkaista tekee piiri syyskokouksessaan 11.11.2018 Saariselällä.

-Meillä on tässä osaavien tekijöiden joukko, jotka haluavat tuoda inhimillisyyttä politiikkaan, jonka kiintopiste on tulevaisuudessa ja sen kehittämisessä, summaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Ramberg.

Jotta Lappi pystyy tulevaisuudessa vastaamaan entistä paremmin suhdanneherkkien alojen ja työnmurroksen seurauksena tapahtuviin työllisyysvaihteluihin, tarvitsemme vahvempaa panostusta koulutukseen ja tieteeseen.

Vasemmistoliiton Lapin piirin vaaliohjelma on vasta valmistumassa, mutta yhteistä ja tärkeätä esitetyille ehdokkaille on muun muassa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja koulutuksellisen tasa-arvon toteutuminen yhteiskunnassa.

– Jotta Lappi pystyy tulevaisuudessa vastaamaan entistä paremmin suhdanneherkkien alojen ja työnmurroksen seurauksena tapahtuviin työllisyysvaihteluihin, tarvitsemme vahvempaa panostusta koulutukseen ja tieteeseen. Vasemmistoliitossa tiedostamme, että koulutus ja tiede luovat tasa-arvoa sekä talouskasvua pitkällä aikavälillä, viestittää joukko yhdessä.

Outila, Puuronen ja Ramberg pitävät tärkeänä inhimillisen näkökulman tuomisen päätöksentekoon, jotta politiikka tulisi lähemmäksi ihmisten tarpeita. Inhimillisyyden pitää näkyä myös päätöksenteossa, eikä pelkästään puheissa.

– Meillä on suuri huoli eritoten pienituloisten ikäihmisten ja palveluita tarvitsevien ihmisten hyvinvoinnista, jossa useat rinnakkaiset maksukatot asettavat ihmisiä eriarvoiseen asemaan. Meidän tulee luoda yksi ja yhtenäinen kohtuullinen maksukattojärjestelmä lääkorvausten, sosiaali- ja terveyspalveluiden suhteen Suomeen. Kenenkään hyvinvointi ei saa jäädä lompakon paksuudesta kiinni tulevaisuudessa, linjaa ryhmä.