Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos
Vasemmistoliiton keskeisistä kannoista päätetään puoluekokouksessa. Kuvassa puoluekokousväkeä Kuopiossa 2019.

Vasemmistoliitto alkaa setviä Nato-kantaansa

Vasemmistoliiton puoluehallitus on päättänyt aloittaa puolueen sisäisen valmistelu- ja selvitystyön, joka pohjustaa puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisten linjausten mahdollista uudelleenmuotoilua ja linjaamista. Selvitystyöllä käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja ja arvioidaan niiden vaikutuksia Suomen ja Euroopan turvallisuuteen. Taustalla on Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilanteen voimakas muutos Venäjän helmikuussa Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä.

Puolue voi kutsua koolle yhteiskokouksen tarvittaessa nopealla aikataululla.

Vasemmistoliitto kertoo tiedotteessaan myös, että linjauksia ryhdytään valmistelemaan pikaisesti, jotta niiden käsittely on mahdollista viimeistään 10.-12. kesäkuuta pidettävässä puoluekokouksessa Porissa.

Mainos alkaa
Mainos loppuu

Vasemmistoliiton keskeisistä kannoista päätetään lähtökohtaisesti puoluekokouksessa. Puoluekokousten välillä keskeisistä hallitusyhteistyöhön vaikuttavista kynnyskysymyksistä päätetään puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.

Puolue voi kutsua koolle yhteiskokouksen tarvittaessa nopealla aikataululla, mikäli kannanmuodostus ei voi odottaa puoluekokoukseen.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta keskustellaan myös vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa maaliskuussa. Aiheesta järjestetään myös kaksi puolueen jäsenille suunnattua seminaaria.