Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos
Lauantaina Helsingissä järjestettiin useita mielenosoituksia Ukrainan puolesta ja Venäjän aggressiota vastaan. Mielenosoittajan kyltissä vaaditaan tiukempia pakotteita.

Va­sem­mis­to­liit­to tu­kee an­ka­ria pa­kot­tei­ta Ve­nä­jää vas­taan

Puolueelta solidaarisuutta ukrainalaisille ja Venäjän mielenosoittajille

Vasemmistoliiton puoluehallitus tuomitsee Venäjän sotatoimet ja tukee taloudellisia sanktioita. Se pitää tärkeänä, että Suomi tukee vahvasti Ukrainaa ja ukrainalaisia. Vasemmistoliitto osoittaa tukensa myös sotaa vastustaville venäläisille.

Venäjän armeija hyökkäsi torstaina 24. helmikuuta laajalla rintamalla kaupunkeihin ja kohteisiin eri puolilla Ukrainaa. Sen asevoimat ovat perjantaihin mennessä edenneet suuriin kaupunkeihin sekä ottaneet haltuunsa laajoja alueita.

– Nyt alkanut hyökkäys on jatkoa jo vuodesta 2014 alkaneille Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia ja kansainvälistä oikeutta rikkoneille miehitystoimille. Vasemmistoliitto tuomitsee Venäjän sotilaallisen läsnäolon kaikkialla Ukrainan alueella ja vaatii sotatoimien lopettamista välittömästi, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa.

Mainos alkaa
Mainos loppuu

Puolue ilmoittaa tukevansa mahdollisimman vaikuttavia Venäjän talouteen kohdistuvia pakotteita. Näiden tarkoituksena on tehdä sodan jatkamisesta maan hallinnolle liian kallista ja tehdä Venäjän presidentti Vladimir Putinin sekä hänen politiikkansa tukemisesta mahdotonta maan eliitille. EU-maiden perjantaina julkaisemat öljyntuotantoon, ilmailualaan ja teknologiatuontiin liittyvät sanktiot eivät riitä. Pakotteiden on osuttava erityisesti Venäjän poliittiseen ja taloudelliseen eliittiin, vasemmistoliitto vaatii.

– Eurooppalaisten maiden on oltava solidaarisia myös toisilleen Venäjän vastapakotteiden edessä. Pakotteiden asettamisesta johtuvat seuraamukset ovat kuitenkin pientä sen rinnalla, mitä ukrainalaiset joutuvat kokemaan miehityksen ja sodan alla, Andersson sanoo.

Yksinvaltaisesti käyttäytyvä Putin käy taistelua myös omia kansalaisiaan vastaan.

Vasemmistoliitto osoittaa myös tukensa Venäjällä puhjenneille mielenosoituksille sotaa vastaan. Eri kaupungeissa järjestetyissä mielenosoituksissa on pidätetty tuhansia sotaa vastustavia ihmisiä.

– Yksinvaltaisesti käyttäytyvä Putin käy taistelua myös omia kansalaisiaan vastaan. Meidän on tuettava venäläisiä heidän pyrkimyksissään turvata rauha ja vapaa yhteiskunta Venäjällä.

Vaikka Suomeen ei nykyhetkessä kohdistu suoraa sotilaallista uhkaa, on selvää, että Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan muuttaa koko Euroopan ja myös Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskiössä on edelleen oltava rauhan sekä turvallisuuden takaaminen, vasemmistoliitto toteaa tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos loppuu