Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Veli Paasimaa jatkaa Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtajana

Porvarihallitusta rusikoitiin syyspiirikokouksessa Lumijoella

 

Muhoksen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kirvesmies Veli Paasimaa jatkaa Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtajana vuonna 2017. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Janatuinen Kempeleestä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Niko Peltokangas Raahesta. Piirijärjestö teki valinnat lauantaina Lumijoen työväentalo Työnlinnassa pidetyssä syyskokouksessa.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston piirihallituksen jäseniksi vuodelle 2017 valittiin Aija Autio Ylivieskasta, Hilkka Haaga Oulusta, Jorma Hanhela Oulusta, Helvi Järvenpää Haapavedeltä, Eero Kinare Kalajoelta, Tauno Kivelä Iistä, Jaakko Latvanlehto Muhokselta, Suvi Röntynen Oulusta, Tuomo Tuomala Limingasta ja Kalervo Ukkola Oulusta.

Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Markku Eilola-Jokivirta Oulusta, Timo Kekkonen Ylivieskasta, Kalevi Kerttula Kempeleestä ja Teuvo Näätänen Haapavedeltä.

 

Sairaaloiden leikkaustoiminnan keskittäminen järjetöntä

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto otti kantaa Juha Sipilän (kesk) hallituksen keskittämispolitiikkaan, jota se moittii järjettömäksi.

– Tuorein esimerkki ”kaikki palvelut kasvukeskuksiin” -linjasta on keskustalaisministeri Juha Rehulan sorvaama ja nyt eduskunnan valiokunnassa käsittelyssä oleva päivystysuudistus, jossa alue- ja keskussairaaloiden leikkaustoiminta keskitetään kahteentoista jo ennestään tukossa olevaan yliopisto- ja keskussairaalaan, piirijärjestö huomauttaa kannanotossaan.

Pohjois-Pohjanmaalla uudistus tarkoittaa leikkaustoiminnan lakkauttamista nopealla aikataululla Oulaskankaalta, Raahesta ja Kuusamosta.

 

Pääministeri, julkista omistuksesi!

Piirijärjestö vaatii pääministeri Sipilää avaamaan omistuksensa ja taloudelliset sitoumuksensa, jotka ovat olleet esillä Talvivaaran kaivostoiminnan urakoiden yhteydessä. Pääministeri on ollut myöntämässä tappiolliselle yhtiölle poikkeuksellisen suuria määrärahoja, vaikka hän itse ja hänen lähipiirinsä hyötyvät yhtiön urakoista.

– Veronmaksajien täytyy voida luottaa siihen, että yhteisten varojen käyttämisestä päätetään vastuullisesti ja hyvän hallinnon mukaisesti. Ongelma juontuu siitä, etteivät Sipilän omistukset ja taloudelliset sitoumukset ole kenenkään muun kuin hänen tiedossaan, toteaa piirijärjestön puheenjohtaja Veli Paasimaa.

 

Hävittäjähankinnat ihmetyttävät

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto ihmettelee hallituksen ja puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) ylisuuria hävittäjä- ja asehankintasuunnitelmia. Sen mukaan kymmenien miljardien hankinnat ovat käsittämättömiä aikana, jolloin hallitus hakee miljardien kustannussäästöjä leikkaamalla köyhimpien kansalaisten toimeentulosta.

Vasemmistopiiri ei kannata jättimäisten asehankintojen tekemistä leikkauksista kärsivien tavallisten ihmisten kustannuksella.