Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Voiko ihminen muuttua?

Voiko ihminen muuttua, kysytään torstaina 16.2. klo 17 alkaen Oulussa, Aleksinkulman isossa salissa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa. Keskustelijoina ovat professori Vesa Puuronen ja entinen uusnatsi Esa Henrik Holappa.

Holappa, kunnollinen ja päihteetön oululainen nuorimies, kiinnostui isoisänsä sotakokemuksista ja uppoutui vähitellen aiheeseen. Se johti natsien historian tutkimiseen, sai hänet ihailemaan natseja, vei yhteyksiin uusnatsien kanssa sekä Suomessa, pohjoismaissa, Saksassa että Yhdysvalloissa. Lopulta hän toimi äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen johtajana.

Ajatteleva nuori mies alkoi viimein kavahtaa natsien väkivaltaisuutta. Hän hylkäsi natsit. Nykyään Holappa on kokemusohjaajana Oulussa. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan omaelämäkerrallisen kirjan Minä perustin uusnatsijärjestön.

Oulun yliopiston sosiologian professori Vesa Puuronen on kirjoittanut mm. teoksen Rasistinen Suomi.

Puuronen ja Marjo Laitala palkittiin viime vuonna koulukodeista kertovasta teoksestaan Yhteiskunnan tahra – Koulukotien kasvattien vaietut kokemukset.

Keskustelutilaisuuden järjestävät Oulun rauhanryhmä, Naisunioni, Oulun Luonnonsuojelijat, Oulun SPR ja Oulun Vasemmistoseura.