Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Kainuun Vasemmisto haluaa nuorisotyön lähemmäs nuorta

Kainuun Vasemmisto vaatii, että Kainuun liitto, Kainuun sote ja Kainuun kunnat aloittavat toimenpiteet jalkautuvan nuorisotyön tehostamiseksi Kainuussa nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Suurin osa Kainuun nuorista ei ole aktiivisesti nuorisopalveluiden piirissä, mikä omalta osaltaan aiheuttaa nuorten syrjäytymistä. Nykyisen etsivän nuorisotyön lisäksi Kainuun Vasemmisto haluaa, että nuorisotyö viedään sinne missä nuoret ovat, jotta kaikki nuoret saataisiin tavoitettua.

– Nuoret tarvitsevat elämäänsä kuuntelevia aikuisia, esimerkiksi ammattikoulutuksen rahoitusleikkaukset ovat vähentäneet lähiopetusta, eikä opettajilla ole sen takia tarpeeksi aikaa kohdata nuoria, piirijärjestö toteaa tiedotteessaan.

Suurin osa Kainuun nuorista ei ole aktiivisesti nuorisopalveluiden piirissä, mikä omalta osaltaan aiheuttaa nuorten syrjäytymistä.

– Nuorten yksi keskeisistä ongelmista on yksinäisyys. On huolestuttavaa, että eri tutkimuksien mukaan jopa joka neljäs nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä, johon yksinäisyys voi olla osaltaan vaikuttamassa. Maailman mielenterveyspäivää vietettiinkin tänä vuonna teemalla nuorten mielenterveys muuttuvassa maailmassa, muistuttaa Kainuun Vasemmisto.