Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Risto Kalliorinne kansanedustajaehdokkaaksi – tukiryhmässä nimekkäitä vaikuttajia

Vasemmistoliiton oululainen kaupunginvaltuutettu ja ex-kansanedustaja Risto Kalliorinne on päättänyt asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kalliorinne uskoo, että hänen ehdokkuutensa auttaa vasemmistoliittoa saavuttamaan gallupien ennustaman vaalivoiton ja ottamaan Oulun vaalipiirissä ainakin yhden lisäpaikan.

– Yhteiskunnallisen eriarvoisuuden kitkeminen, pohjoisen kamppailu etelän vetovoimaa vastaan, pienipalkkaisten työntekijöiden aseman parantaminen, sirpaleisen ja nöyryyttävän sosiaaliturvajärjestelmän uudistaminen, ilmastonmuutoksen torjuminen ja kamppailu veronkiertoa ja harmaata taloutta vastaan. Motivoivia vaaliteemoja kyllä riittää, Kalliorinne toteaa.

Vasemmistoliitto sai viime eduskuntavaaleissa heikon tuloksen ja menetti vaalipiirissä yhden kansanedustajan paikan. Risto Kalliorinne ei kuitenkaan koe, että hänen henkilökohtainen tuloksensa olisi ollut erityisen heikko, sillä viime vaalien 4800 ääntä kertoo vankasta ja vakiintuneesta kannattajakunnasta. Joka neljäs nykyisistä kansanedustajista sai vaaleissa Kalliorinnettä vähemmän ääniä ja Risto oli koko valtakunnassa yksi suurimmilla äänimäärällä varakansanedustajaksi jääneistä ehdokkaista.

Vasemmiston vaalivoiton myötä voidaan nykyiset kylmät oikeistotuulet kääntää inhimilliseksi vasemmistovirtaukseksi.

-Onnistuin eduskunnassa rakentamaan laajan yhteistyöverkoston yli puoluerajojen ja saavuttamaan vahvan luottamuksen omassa eduskuntaryhmässäni. Ensi kevään vaalien jälkeen tätä työtä olisi helppo jatkaa ja saada aikaan vaikuttavia tuloksia.

Palvelualojen ammattiliitto PAM:n Pohjois-Suomen aluepäällikkönä työskentelevä Kalliorinne on erittäin huolissaan tämän vaalikauden sekavasta poliittisesta tilanteesta. Amatöörimäinen Sipilän hallitus on onnistunut sekoittamaan työmarkkinakentän ja saamaan sosiaali- ja terveydenhuollon kaaokseen. Kaikista köyhimpien elintason näivettäminen ja rikkaille jaettavat verohelpotukset kertovat karua kieltään hallituksen kovista oikeistoarvoista.

– Vasemmiston vaalivoiton myötä voidaan nykyiset kylmät oikeistotuulet kääntää inhimilliseksi vasemmistovirtaukseksi. Koen, että tässä tilanteessa myös omalle kokemukselle, luotettavuudelle, ahkeruudelle ja asiantuntemukselle olisi tilausta. Haluaisin olla vaihtoehto nykyiselle populistiselle huutosakille ja tehdä työtä vastuuntuntoisesti heikomman asiaa edistäen, kuten kunnollisen kansanedustajan tulee tehdä, Kalliorinne pohdiskelee.

Kalliorinteen tueksi on jo ilmoittautunut merkittäviä oululaisia vaikuttajia mm. entinen puoluejohtaja ja kuntaministeri Martti Korhonen, Vasemmistoliiton valtuustoryhmän pj. Mikko Raudaskoski ja kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Hilkka Haaga ovat jo mukana tukiryhmässä.