Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Työväen Urheiluliitto täyttää 100 vuotta, juhlat myös Oulussa

Suomen liikuntaan ja urheiluun vahvasti vaikuttanut Työväen Urheiluliitto täyttää sata vuotta ensi vuonna. Liitto perustettiin 26.1.1919 Helsingissä Koiton Talolla.

Oulun piirin perustajaseuroja olivat Oulun Tarmo, Koskelankylän Riento ja Raahen Ponnistus – kaikki vielä tänäänkin hyvässä toimintavireessä. Naisten osuus seurojen ja piirin toiminnassa on aina ollut merkittävä. Nykyinen piirin puheenjohtaja on Leena Immonen.

– TUL:n Oulun piiri juhlii myös luonnollisesti juhlavuotta. Piiri täyttää liiton ohella täydet sata vuotta, kertoo piirin toiminnanjohtaja Joni Valta.

Lukuisat kilpailut ja kuntotapahtumat värittävät piirin juhlavuotta.

 Lukuisat kilpailut ja kuntotapahtumat värittävät piirin juhlavuotta.

– Meillä on 48 toimivaa seuraa, joista Oulussa 21, valaisee Valta.

Helsingissä 13–16. kesäkuuta järjestetään pääjuhlat, joihin matkaa myös pohjoisesta runsaasti osanottajia.

Oma piirin pääjuhla järjestetään Koskenkylän Valolla helmikuun 23. päivänä. Sen ohjelma on laadittu perinteisen TUL-juhlan mukaiseksi. Ohjelmassa Raahen Laulutoverit, Pohjan Akat, Oulun Tarmon, Kellon TU:n ja Haukiputaan Heiton ryhmät astuvat lauteille. Erikoisuutena nähdään mestaripainijoiden ”Riimipuhvelit”, joka on MM-, EM- sekä PM-voittajista koottu voimakas runoryhmä. Entinen kestävyysjuoksija Kalevi Ilkka laulaa ja juhlapuheen pitää tohtori Hannu Itkonen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteen laitokselta.

– Tarjoamme Valolla ihmisille myös juhlakahvit, Joni Valta kertoo.