Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Sipilän hallitukselle ankaraa kritiikkiä Työväen syyspäivillä

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus sai sapiskaa Työväen Syyspäivillä Rokualla, jossa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun vasemmistoaktiivit pitivät viikonloppuna seminaaria. Sipilän linjaa arvosteltiin etenkin tuloerojen paisuttamisesta.

Seminaarissa vieraillut Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson totesi, että hallitus on itsekin myöntänyt tuloerojen kasvun, vaikka yrittää peittää sitä tupakkaveropuheilla.

– Sipilän hallituksen budjetti parantaa suurituloisten ostovoimaa. Pienituloisilta leikataan entistä enemmän. Hallituspuolueet kutistavat julkisia palveluja, koulutusta ja sosiaaliturvaa. Hallituksen porvarillisuus näkyy myös työmarkkinapolitiikassa. Kamppailemme sitä vastaan kaikilla tahoilla, Andersson sanoi.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vetoaa keskustan perheministeri Saarikkoon Oulaskankaan synnytysten turvaamiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston piirikokous vaati Sipilän hallitusta perumaan julkisen sektorin lomarahaleikkaukset, jotka kohdistuvat pienipalkkaisiin naisaloihin ja vievät esimerkiksi hoitotyötä tekevältä lähes 400 euroa vuodessa.
Köyhien nöyryyttäminen pitää piirikokouksen mielestä lopettaa. Kokous vaati sosiaaliturvaan indeksikorotuksia ja työttömyysturvan verotukseen kohtuutta.

Sote-uudistuksen sudenkuopat olivat kokouksen suuri huolenaihe. Piirikokous uudisti piirijärjestön kannanoton Oulaskankaan sairaalan synnytystoiminnan jatkamisen puolesta.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vetoaa keskustan perheministeri Annika Saarikkoon Oulaskankaan synnytysten turvaamiseksi.

– Oulaskankaan sairaalassa syntyy vuosittain 900-1000 lasta ja siellä on toteutettu kaikki tiukentuneen päivystysasetuksen edellyttämät muutokset, kuten täydennyskoulutettu kätilöitä ja tehty vaadittuja laitehankintoja. Oulaskankaalla on jo pitkään toiminut malli, jossa riskisynnytykset tunnistetaan sairaalassa hyvissä ajoin ja ohjataan edelleen Ouluun, kannanotossa todetaan.

– Odottavan äidin ja syntyvän lapsen näkökulmasta on paljon turvallisempaa synnyttää lähisairaalassa ammattitaitoisen henkilökunnan avustamana kuin tien päällä taksissa tai ambulanssissa. Välimatkojen pidentyessä myös matkasynnytysten riski kasvaa, mikä vaarantaa potilasturvallisuuden.