Kansan Tahto

70 € / vuosi
Mainos

Yhden totuuden aika

Elämme jälleen yhden totuuden aikaa kun porvaripuolueet saarnaavat, että valtiontaloutta on leikattava tai muuten meidät hukka perii.

Oppi uppoaa kuin häkä koska meidät on kasvatettu velkapelkoon.. Jos et maksa velkojasi niin vouti tulee ja vie viimeisetkin tuhkat pesästä. Niin on päähämme iskostettu.

Tosin uudenlaisia ajatuksia on esittänyt, Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg, joka aiemmin keväällä julkisti Suomea koskevan talouspoliittisen raportin yhdessä kokoomuksen vaaliehdokkaan Juhana Vartiaisen kanssa.

”Suomen talouspolitiikka ei kaipaa kiristämistä, vaan taloutta voisi elvyttää investoinneilla. Velkaantuminen ei ole Suomen ongelma”: sanoi Borg.

Mikäli useiden puolueiden vaalipuheet toteutuvat niin seuraava hallitus ja eduskunta leikkaavat miljardeja euroja julkiselta sektorilta.

Miljardeja, siis aina tuhatta miljoonaa euroa, viskotaan puoluejohtajien puheissa kevyesti sinne tänne. Kymppitonnien kuukausituloilla on ankkalammikossa kiva polskutella kun tietää, että eivät ne leikkaukset omaa elämää hetkauta mihinkään.

Kylmän viileästi porvaripuolueiden johtajat ovat esimerkiksi säästökeinona esittäneet tulonsiirtojen indeksijäädytystä seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Siis sitä, että lapsilisä, asumistuki, työttömyyskorvaus, kansaneläke ja muut eivät neljään seuraavaan vuoteen nouse senttiäkään vaikka ruuan hinta ja vuokrat nousisivat kuinka paljon. Sen sijaan kaikkein hyvätuloisimpien verotusta kevennettäisiin. Tässä leikkausmiljardien heittelyssä on sälytetty kunnille ainakin 2 miljardin euron leikkaustarpeita.

Mitäkö se tarkoittaa? Tavallisten kuntalaisten kuntaverojen ja maksujen korotuksia, palvelujen saatavuuden ja laadun heikennyksiä.

Tällä tiellä Suomessa toistetaan 1990-luvun virheet jolloin paniikissa leikattiin julkisia palveluja ja heikennettiin sosiaaliturvaa, heiteltiin mielenterveyspotilaita laitoksista kadulle järjestämättä avopalveluita tilalle ja aiheutettiin tuhansien pienyritysten konkurssiaalto.

Mihin meidän kaukokatseisuutemme ja kylmähermoisuutemme on kadonnut? Miksi nokimme jyviä kuin sokeat kanat, näkemättä nokkaamme pidemmälle.?

Syyllistämällä työttömät, uhkaamalla katkaista työttömyyskorvausten saanti puoleen ja pakottamalla ihmisiä töihin nollatuntisopimuksilla, ilman että etukäteen tietää onko töitä tunniksikaan, tälläkö tavalla saadaan Suomi nousuun. Niin varmaan!

Mutta onhan se toisaalta hyvä, että porvaripuolueiden ehdokkaat tuovat ideologinsa esille. Kumartavat Natolle ja pyllistävät vähäosaisille suomalaisille.

Tulevana sunnuntaina yli puolet eduskuntavaaleissa äänestävistä suomalaisista käy ratkaisemassa sen, ketkä määräävät tahdin seuraavat neljä vuotta.

Nykymenolle on olemassa vaihtoehto, jossa Nato-jäsenyydestä ei haaveilla, eikä sotapelejä pelailla. Jossa hyvinvointivaltio säilytetään, talouden pyörät pannana pyörimään ja saadaan työttömät töihin,. Vaikka velkarahalla, joka sitten kyetään maksamaan pois.

Suomessa on sentään vielä menneiden sukupolvien meille kamppailema yleinen ja yhtäläinen äänioikeus., jossa jokaisen antama ääni on samanarvoinen. Siksi mene sinäkin äänestyskoppiin ja vedä punainen viiva!

 

Jouko Korhonen

Kainuun vasemmiston puheenjohtaja