Li Andersson vieraili Kemissä vasemmistoliiton kuntavaaliavauksessa viime syksynä. (Arkistokuva: Tero Kaikko)

Sinuakin tarvitaan kuntapäättäjänä

Parin kuukauden kuluttua valitaan Kemin kaupunginvaltuustoon 43 uutta valtuutettua. Seuraavien neljän vuoden ajan he päättävät kunnan kehittämisestä ja meitä kaikkia koskevista arjen asioista. Päättäjinä tarvitaan sekä kokeneita konkareita että uusia näkökulmia edustavia ja rohkeita nuoria.

Vielä tämän kuukauden 27. päivään saakka ehtii ilmoittautua kuntavaaliehdokkaaksi. Mukaan vaan!

Kesällä kautensa päättävän valtuuston keski-ikä on verraten korkea. Ikä ei ole ratkaiseva asia; arvostamme pitkään kunnallisessa elämässä mukana olleita päättäjiä. Tarvitaan kuitenkin reipasta ajatusten vaihtoa ja keskustelua myös nuorten kanssa, jotka ovat ratkaisevassa asemassa suunniteltaessa kaupunkimme tulevaisuutta. Paitsi valtuutettuna myös lautakunnan kautta pääsee osallistumaan päätöksentekoon. Luottamuspaikkoja jaetaan pian vaalien jälkeen.

Kuntapolitiikka on nelivuotinen koulu, joka vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä.

Sinulla ei tarvitse olla laajaa poliittista kokemusta. Kuntapolitiikka on nelivuotinen koulu, joka vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä; kaikkea hyvää ei saavuteta hetkessä. Mutta tuossa koulussa saat myös todella paljon itsellesi toteuttajana.

Lähde mukaan arjen päättäjänä rakentamaan entistä ehompaa kuntaa. Ilmoittaudu mukaan vaaliehdokkaaksi.

 

Kemin Vasemmistoliitto ry

Pertti Henttinen
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
Jouko Pasoja
Kunnallisjärjestön puheenjohtaja


Kommentit

Lisää aiheesta

Ilman feminismiä et omistaisi edes pankkitiliä

Satavuotiaan Suomen itsenäisyyden juhlavuonna on aihetta muistaa miten Suomineidon itsenäisyystaistelu on edennyt vuodesta 1917. Vuodesta... Lue lisää

Hyvinvointia läpi elämänkaaren

Tulevan valtuuston päätehtävä tulee olemaan elinvoimaisuuden kehittäminen Oulun alueella. Mitä muotisana elinvoimaisuudella itsekukin tarkoittaa onkin... Lue lisää